ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:15 Manifestanții din Piața Victoriei au început să plece, iar circulația în fața sediului Guvernului a fost reluată. Aproximativ 1.000 de persoane s-au strâns, miercuri, în Piața Guvernului pentru a protesta.

Manifestația a durat aproximativ patru ore.
 
Știre inițială
 
Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD și ALDE) și 3 voturi „împotrivă” (PNL, USR și UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Șerban Nicolae și Liviu-Tit Brăiloiu la proiectul de Lege privind grațierea. Ca urmare, cei condamnați la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență urmează să fie grațiați sub rezerva achitării prejudiciului.

Senatorii PNL și USR au anunțat că se opun grațierii oricăror fapte de corupție. Doi dintre membrii comisiei, ce fac parte din PNL, au absentat de la ședință.

Premierul Sorin Grindeanu s-a delimitat de votul Comisiei Juridice din Senat, care au votat pentru gratierea faptelor de corupție. "Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului", a scris Grindeanu pe Facebook.

Chiar dacă este vorba despre un vot din Parlament, circa 300 de oameni au ieșit să protesteze în fața Guvernului față de această lege.