ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta susține, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că în România ura, agresivitatea, isteria, fanatismul și răutatea sunt singurele sentimente, iar toamna are loc ”festivalul protestelor” despre ”politicienii corupți, oameni morți a căror tragedie e tocmai bună de folosit și "salvarea" care vine mereu de undeva din afara țării”.

”De ce nu recunoaștem? România a fost transformată în țara în care ura, agresivitatea, isteria, fanatismul și răutatea au ajuns singurele sentimente care dau direcție societății! Oare ne place? Și dacă nu-putem face ceva? 75% din oameni cred că țara merge într-o direcție greșită, 80%din știri sunt despre arestări și pușcării, restul despre accidente și dezastre, 90% din subiectele publice sunt despre cum distrugem ceva (nu despre cum să construim)”, a scris Ponta, pe Facebook.

Fostul premier susține că toamna are loc ”festivalul” protestelor, întrebându-se dacă după aceste mișcări românilor e mai bine sau mai rău.

”3.000 de oameni ies pe stradă îndemnați de aceiași 100 care scriu pe siteurile Propagandei sau vorbesc la televiziunile (pline de datorii la Bugetul de Stat) controlate de Sistem/ câteva cozi de topor ale lui Soros ( mai vechi sau mai noi) apar lângă ei că să facă poze și să își asume roadele.

În fiecare toamnă are loc "Festivalul" protestelor - mereu despre Rusia, politicienii corupți, oameni morți a căror tragedie e tocmai bună de folosit și "salvarea" care vine mereu de undeva din afară țării sau oricum de la cineva care nu are "relele" românilor! ]n 2013 ne-au spus ce contracte economice să nu facem . În 2014 ne-au spus pe cine să nu alegem, în 2015 ne-au spus cine să nu mai guverneze, în 2016 ne spun cine să fie urmărit penal - și acum cine să nu mai fie senator (deși a fost ales direct prin votul altor oameni, cam de 10 ori mai mulți decât cei care protestează) ! După fiecare rând de proteste românilor le-a fost mai rău decât înainte dar ce contează?”, a mai scris Ponta.

El spune că astfel cei 3.000 de oameni care protestează decid soarta tuturor românilor.

”Restul de 19.996.900 de oameni se uită uluiți (dar intimidați) cum le decid cei 3100 soarta - și se întreabă dacă ei votează ce cred ei că e bine pe 11 Decembrie oare nu o să fie degeaba? Și nu o să vina cei 3100 să protesteze și să ceară să NU se respecte votul milioanelor de oameni tăcuți?Culmea-poate că de data asta libertatea și drepturile noastre fundamentale vor fi salvate tocmai de Internet și rețelele sociale! Și cu siguranță de curajul nostru de a vota împotriva Sistemului care ne vrea "călcați pe cap de un bocanc militar"”, mai scrie Ponta.

Peste 2.500 de persoane au protestat, joi, în fața Senatului, după ce solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea pentru moartea polițistului Bogdan Gigină a fost respinsă. A doua zi, Gabriel Oprea a demisionat din Senat.