ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au mai rămas doar câteva zile până când românii sunt chemați la urme pentru a vota reprezentanții din Parlament pentru următorii patru ani.

Radu Dobrițoiu, jurnalist Radio România, a enumerat pe contul său de Facebook motivele pentru care va vota cu Alianța Noastră România, formațiune condusă de Marian Munteanu, la aceste alegeri.  

Acesta a mai precizat că e încântat și de faptul că Marian Munteanu „i-a cooptat în echipa sa pe doi dintre prietenii săi de suflet, cu o incarcatura intelectuala unica: Iulian Capsali si generalul Alexandru Grumaz”.

„In 1990, alaturi de cei din "leatul" meu am participat aproape permanent la manifestatiile anticomuniste din Piata Universitatii. Eram sedus de istorie, mai ales de Radu Campeanu si eram, pe cat puteam, in Piata Universitatii in fiecare dupa-amiaza. Nu l-am cunoscut vreodeta personal pe Marian Munteanu. Dar il vedeam in balcon... in Balconul Univiersitatii Bucuresti. Nu anticipam atunci ca voi fi student al acestei prestigioase universitati. Nu ma gandeam ca o sa fiu lider al studentilor din Facultatea de istorie, ca o sa stau la aceeasi masa cu un vot egal cu profesorii si mai ales cu doamna Zoe Petre. Imi aduc aminte insa cum doamna Zoe Petre rememora nu doar perioada 1990 ci si interventia minerilor. Cum ne povestea (la sedintele de consiliu dar si in amfiteatru), afectata fiind, ca vedea de la fereastra cum studentii sai erau tarati, batuti si umiliti de mineri.

Marian Munteanu era pentru mine atunci un reper, un lider pentru care eu eram - in nebunia mea tinereasca - dispus sa lupt. Repet, nu l-am cunoscut personal... Balconul era prea departe de mine. Urma sa fie parte a universitatii mele ani mai tarziu si Universitatea Bucuresti a devenit parte a carierei mele. Nu anticipam atunci. Tata imi spunea ca "sunt dus cu capul" si sa imi vad de treaba. Normal ca asta, la acea varsta, m-a mobilizat mai mult. Nu ma interesa decat "punctul 8" din Proclamatia de la Timisoara. Nu continuu, tata era oricum (acum gandesc) mai matur decat mine, era din alta generatie. Mintea mea de acum cu cea de atunci... Dar nu imi pare rau.

In acea perioada am scris cu vopsea (ce am avut la indemana) la intrarea in scara blocului: "Bloc de golani" si "Votati PNL". A ramas scris cel putin un deceniu. S-a dorit eliminarea textului, inscriptiei, si au vopsit cu var peste... Vopseaua a iesit la suprafata, porin var si s-a impus din nou la vedere. Asa a ramas pana au acoperit cu BCA. Nu ma cunoaste nici acum Marian Munteanu... Cel putin personal. Dar parca as vota cu el si astazi, la 47 de ani. Dupa 26 de ani, ma consider tot un "golan", cu o prezenta aproape zilnica in Piata Universitatii de atunci, ceva ce ramane doar in sufletul meu si nu o sa apara niciodata in CV-ul meu. Nu pot uita acea perioada... Imi luam 2-3 prieteni si mergeam acolo.

Peste ani de la acele maifestatii, tata imi spunea ca nu mai merge la vot pentru ca nu are pe cine vota. Asa gandesc si eu acum... Insa eu cred ca votul meu conteaza si, mai ales, sunt constient ca lipsa mea de la vot va duce la recalculari ce imi vor redistribui votul conform legislatiei actuale. Si, dintre toti, cu cine as pute vota? Daca voi vota o voi face cu mintea de acum si cu sufletul, trairile din 1990, din acea Piata a Universitatii. Imi pare rau ca dl Marian Munteanu nu s-a "mobilizat" mai devreme electoral. Mi-as dori sa am mintea de atunci, lipsita de griji si cu dragoste pentru "punctul 8 de la Timisoara". Dar sufletul mi-a ramas la fel: alaturi de Romania si, asa cum stiti, alaturi de Armata Romaniei. Si cum sa nu fiu incantat acum, in 2016, cand vad ca Marian Munteanu i-a cooptat in echipa sa pe doi dintre prietenii mei de suflet, cu o incarcatura intelectuala unica: Iulian Capsali si generalul Alexandru Grumaz? Va imbratisez si va urez succes dragi prieteni!”, a scris Radu Dobrițoiu pe contul său de Facebook.

 

In 1990, alaturi de cei din "leatul" meu am participat aproape permanent la manifestatiile anticomuniste din Piata...

Posted by Radu Dobritoiu on Saturday, December 3, 2016