ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul universitar Radu Golban solicită oficial un punct de vedere din partea Universității de Vest din Timișoara (UVT) referitor la suspiciunea de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a Laurei Codruța Koveși, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.  

„Reputatul economist atrage atenția asupra pericolului public pe care îl reprezintă atacarea titlului de doctor universitar al procurorului care conduce lupta anticorupție în România. Laura Codruța Kovesi se bucură de prezumția de nevinovăție până la un verdict final”, se arată în comunicatul ANR.

Economistul cere Școlii Doctorale de la Facultatea de Drept a UVT să îi acorde procurorului șef al DNA șansa de a-și apăra public lucrarea în mediul universitar.

„Radu Golban, el însuși absolvent al programului doctoral al UVT, cere comisiei Școlii Doctorale de la Facultatea de Drept a UVT să îi acorde procurorului șef al DNA, în dubla sa calitate, cea academică și cea de apărător al României în fața corupției, șansa a intra din nou în ringul dezbaterii universitare pentru a-și apăra personal teza, înlăturând definitiv orice suspiciune de plagiat”, susține ANR.
 
Reprezentantul Alianței Noastre România arată că „susținerea examenului de doctorat presupune, în mod similar cu susținerea unui rechizitoriu, un test dur de rezistență a ipotezelor științifice, într-o etapă numită Rigorosum, respectiv o chestionare a validității argumentației, în faza de Disputation.  
 
Radu Golban consideră că acesta este cel mai elegant mod în care poate fi dezavuată încărcătura simbolică a unui caz care pune sub semnul întrebării întreaga luptă anticorupție din România” .