ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis, după alegerile parlamentare, că nu împărtășește „pesimismul din jur", precizând că „nu e o zi de doliu, este o zi în care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflectă ceea ce vor alegătorii".

„Nu împărtășesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu, este o zi în care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflectă ceea ce vor alegătorii. Mai sunt mulți, cei mai mulți, care nu au votat: de lehamite, din cauza unor standarde care îi fac să reclame perfecțiune în politică sau pur și simplu din indiferență. Pe aceștia sper că, într-o zi, să îi putem convinge să voteze. A vota este esența cetățeniei active. A sta pe margine, chibit, pentru că apoi să critici superior și spui că nu ești responsabil de rezultat mi se pare o lașitate. M-am întors în România cu multă dragoste pentru țară în care am familie, prieteni, morminte, amintiri, în care am făcut școală și în care am devenit ceea sunt azi. M-am întors să dau ceva înapoi țării mele. Am primit enorm în acest an: mi-am reîntâlnit profesorii din facultate, am cunoscut scriitori, creatori care au contribuit la formarea mea, profesioniști din multe domenii care fac ca țara noastră să meargă mai departe. Am cunoscut oameni care m-au ajutat enorm să duc acest mandat. Pentru toți aceștia am încercat să dau - în timp scurt, în condiții politice destul de vitrege, tot ce am putut mai bine. Onest și neprefăcut. Am și dezamăgit uneori, fără îndoială, dar nu cu bună știință. Am avut dezamăgiri la fel de mari în acest mandat. Cea mai mare, cu ocazia primei mele moțiuni, din partea unei senatoare. De la tribuna Parlamentului, m-a întrebat retoric de ce am venit în România și mi-a cerut să nu spun 'din patriotism', pentru că nu crede asta. Nu am răspuns atunci. A ajuns demagogic să spui că ești patriot. Vă spun acum că exact de asta am venit. Și exact din același motiv nu voi tăcea după ce îmi termin mandatul. Cred că România, așa cum o cunosc eu, poate și merită mult mai mult", a scris Raluca Prună, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiției a precizat și că, înainte de a i se încheia mandatul, va publica un bilanț al anului ce a trecut.

BEC a centralizat peste 95% din voturi, numărătoarea de până acum arătând că la Camera Deputaților PSD a obținut 45,31% din voturi, PNL 19,95%, USR 8,92%, UDMR 6,43%, ALDE 5,62% și PMP 5,29% în timp ce la Senat PSD are 45,50% voturi, PNL 20,32%, USR 8,97%, UDMR 6,49%, ALDE 6,01% și PMP 5,59%.