ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PNL deschide lista candidaților pentru europarlamentare cu un om din afara partidului: moderatorul de televiziune Rareș Bogdan. Lista a fost validată joi în Biroul Executiv Național al PNL.

Rareș Bogdan este urmat de primarul Albei Iulia, Mircea Hava, iar pe locul al treilea este Siedfried Vasile Mureșan, purtător de cuvânt al PPE. 

Mircea Hava este primarul din Alba Iulia care s-a remarcat anul trecut prin refuzul de a retrage gărzile habsburgice de pe străzile orașului, în ciuda protestului societății civile.

Ulterior, acesta s-a plâns că muncipalitatea nu a avut mai mulți bani pentru aniversarea Marii Uniri la Alba Iulia, iar în ziua Centenarului, i-a umilit pe maramureșenii veniți cu căruțele până în Capitala Unirii pentru a reface drumul strămoșilor lor de-acum 100 de ani.

Pe locuri eligibile se regăsesc și Vasile Blaga, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă sau Cristian Bușoi.

Lista supusă votului conține următoarele nume, în ordine: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Valean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu, Violeta Alexandru.

Lista a fost aprobată cu 32 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă", înregistrându-se și două voturi nule.

Votul a fost secret.

Rareș Bogdan a venit la ședința liberalilor cu puțin timp înaintea votului.

Omul de televiziune Rareș Bogdan a mai fost propus de liberali, în 2013, pentru șefia TVR, dar fără succes, pe vremea când partidul era condus de Crin Antonescu.