ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD și Pro România îl susțin pe rectorul Remus Pricopie pentru funcția de premier, a anunțat Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament. Anunțul vine după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură.

„Mergem cu o singură nominalizare la Guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, un pro-european și un pro - american.”, a declarat liderul PSD. 

Remus Pricopie a fost ales în decembrie 2019 în funcția de rector al SNSPA cu un scor de 88,16% din voturile exprimate, acesta obținând un nou mandat la conducerea instituției.

Pricopie se află la al doilea mantat de rector al SNSPA, iar în perioadele 2005-2007 și 2008-2012 a fost decan al instituției. Klaus Iohannis i-a acordat, în 2019, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.
 
SNSPA  este urmașa Academiei „Ștefan Gheorghiu”, o universitate înființată de comuniști, la inițiativa Anei Pauker în 1945. Instituția era o pepinieră de cadre pentru Partidul Comunist, iar Ștefan Gheorghiu a fost numele pe care l-a purtat o perioadă, după un activist comunist. 
 
Recent, SNSPA a fost invitată de George Soroș în rețeaua de Universități pe care o va finanța cu un miliard de dolari, în scopul de a promova valorile pe care le susține acest personaj și pentru a combate naționalismul.