ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:40 Replica Ambasadei SUA după ce Meleșcanu i-a cerut ambasadorului american să îi transmită direct mesajele, nu prin presă.

„Ambasada Statelor Unite prețuiește dialogul continuu cu Guvernul și cu alte instituții ale statului român, precum și cu publicul din România, pe teme de interes comun", scrie institutia intr-un comunicat de presa.
Comunicatul a fost făcut public la câteva ore după ce un alt comunicat, al Ministerului român de externe, arata că ministrul Teodor Meleșcanu i-a cerut ambasadorului american să comunice direct cu oficialitățile române, și nu prin intermediul presei.

„Ambasada Statelor Unite la București confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, mai devreme, în cursul acestei zile. Ambasadorul l-a felicitat pe ministru pentru numirea sa și a subliniat angajamentul Statelor Unite față de consolidarea parteneriatului nostru strategic, parteneriat bazat pe valorile și obiectivele comune ale promovării securității regionale, prosperității economice și statului de drept. Ambasada Statelor Unite prețuiește dialogul continuu cu Guvernul și cu alte instituții ale statului român, precum și cu publicul din România, pe teme de interes comun", se mai arată în comunicatul Ambasadei SUA la București. 

ACTUALIZARE 14:25 Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, i-a cerut ambasadorului SUA, Hans Klemm, să comunice direct cu oficialitățile române, și nu prin intermediul presei.


Potrivit MAE, cei doi oficiali s-au referit la relevanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA și au menționat importanța dezvoltării acestuia, în continuare, pe toate palierele sale. În context, partea română a amintit angajamentul Guvernului României, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru întărirea relațiilor cu SUA.

”În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, și nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe și autoritățile guvernamentale, în conformitate cu spiritul relațiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor și practicilor diplomatice”, mai precizează comunicatul MAE.
 
Ieșirile în presă ale diplomatului american, în ultima perioadă, au devenit o obișnuință, Klemm comentând diverse chestiuni de politică internă sau, așa cum a fost în cazul alegerilor din România, dând sfaturi pentru cine trebuie votat si pentru cine nu.  

Într-un interviu  pentru News.ro, comentând cele două proiecte de Ordonanță de Urgență vizând justiția, Klemm a spus zilele trecute că orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toți românii, indiferent de preferințele lor politice.

 Știrea inițială

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, se va întâlni vineri cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la sediul ministerului, arată agenda șefului diplomației române.

Teodor Meleșcanu i-a primit, joi, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, pe ambasadorul Republicii Italiene la București, Diego Brasioli, și pe ambasadorul Republicii Croația la București, Davor Vidic.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul chinez de joi a avut loc un schimb de opinii privind stadiul actual și perspectivele de evoluție a relațiilor bilaterale în plan politic, economic și al contactelor interumane. Ministrul Afacerilor Externe a subliniat atenția pe care partea română o acordă constant consolidării Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare cu Republica Populară Chineză, aspect evidențiat în Programul de Guvernare al noului executiv de la București, arată sursa citată.


Ambele părți au subliniat interesul de a concretiza în România proiecte de cooperare economică în domenii cheie pentru dezvoltarea națională, cum sunt infrastructura și energia, precum și de a diversifica schimburile comerciale bilaterale.

Cei doi oficiali au reafirmat dorința de a continua strânsa colaborare în formatul China — Europa Centrală și de Est, precum și în cadrul ONU și al altor organisme multilaterale.