ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș a anunțat că nu se va înscrie în USR, organizație condusă de Nicușor Dan. Fostul premier are ușile închise și la PNL. Se pare că Cioloș va merge pe propria sa organizație, pe care a încercat să o lanseze înainte de alegerile din decembrie 2016.

"Vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvați România. Este o decizie pe care am luat-o după primele discuții avute cu Nicușor Dan, pe care i-am și comunicat-o", a scris Cioloș pe Facebook. Fostul premier a mai anunțat că dacă ar fi intrat în USR, partidul s-ar fi scindat: "Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc".

Mirel Curea, jurnalist la Evenimentul Zilei, i-a dat o replică extrem de acidă premierului, pe care l-a invitat să își ia un job de agronom, specializarea sa, fiind îndrumat să încerce la SIE.

"Dar un serviciu, așa, v-ați gândit să vă luați? Un job onest, de agronom, nu v-ar aranja, că tot nu ați muncit pe bune în viața dumneavoastră? Măcar un șef de colectiv la un cules de vie, de livadă, de ceva, un maistru la un cazan de țuică, o chestie acolo. Vedeți că SIE are niște ferme agricole, de ce nu cereți o detașare la una din ele?", a fost întrebarea lui Mirel Curea pe pagina de Facebook a lui Cioloș. Replica fostului prim-ministru a fost extrem de palidă: "Dincolo de ironie, știți ceva despre activitatea mea profesională in agricultură? Când ești pasionat, nu prea iti folosesc astfel de sfaturi "înțelepte".