ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista Cațavencii a scos de pe site articolul „Nară, nară vrem ostași”, în care trei oameni de afaceri din România, Dragoș Anastasiu, Adrian Sârbu și Dan Șucu, erau acuzați că ar face parte dintr-o rețea care se ocupă cu tranzitul de droguri prin România.

 

„Decizia noastră, în acest moment, este să dăm curs notificărilor. Așadar vom retrage de pe site articolele cu pricina. Pe toate patru.

Datoria mea, în principal, este să-mi protejez familia, prietenii, redacția. Nu ne permitem să eșuăm în aceste demersuri, nici unul dintre noi. De protecția țării se ocupă, deja, alții, cu neasemuit succes.

Așadar, nu doar că retragem de pe site textele cu pricina, dar eu, personal, retractez: domnii Sârbu, Șucu și Anastasiu nu sunt ofițeri acoperiți ai SIE și nici agenți de influență ai acestui serviciu. De asemeni, domniile-lor nu se ocupă cu traficul de droguri și nu au nici o legătură cu această activitate ilegală. Acestea sunt afirmații pe care eu nu le pot dovedi, dar mă bazez pe declarațiile persoanelor în cauză”, a scris Patrick Andre de Hillerin pe siteul Cațavencii.

Reamintim că și ActiveNews a primit o notificare de a scoate de pe site preluarea articolului din Cațavencii, căreia, până la anunțul de marți al lui Hillerin, nu i-a dat curs. În condițiile în care autorul retractează acuzațiile, ActiveNews se vede nevoit să elimine respectiva preluare de pe site.