ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un comunicat de presă Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere  „ Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.) taxează proteste care au loc în Piața Victoriei, dar și reacția președintelui Klaus Iohannis.

"O astfel de modalitate de manifestare publică cu evidentă tentă de erodare a rezultatului legitim al votului exprimat în decembrie și al procesului de implementare a programului de guvernare rezultat din acel vot, ne îngrijorează, în mod îndreptățit cu privire la securitatea, stabilitatea politico-socială din țară și a perspectivelor de funcționare a mecanismelor democratice consacrate deja.

În acest sens ne exprimăm surprinderea și dezaprobarea fermă pentru implicarea, în afara cadrului legal constituțional, de la cel mai înalt nivel în derularea manifestațiilor stradale. Totodată ne exprimăm dezamăgirea că cea mai înaltă autoritate militară a statului român, care exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate dă girul și se poziționează ilegal, în detrimentul calității sale de Comandant al Forțelor Armate", se arată în comunicatul postat pe site-ul ascociației.

Totodată, "consecventă cu pozițiile publice de până în prezent, A.N.C.M.R.R. lansează către toate instituțiile abilitate, organizațiile de orice natură, persoanele publice, simpli cetățeni să se abțină de la orice escaladare a discursului și atitudinii publice pentru rezolvarea unor probleme de interes general și să se comporte numai în limitele cadrului constituțional, să apeleze la calea dialogului și dezbaterii decente în cadrul asigurat de mecanismele instituționale consfințite prin lege.

Stimați camarazi este timpul ca toți actorii politici și sociali să pună în interesul demersului lor numai și numai interesele cetățeanului, indiferent de orientarea și opțiunile politice și sociale ale acestora iar nu interesele lor de grup sau partinice.

Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere  „Alexandru Ioan Cuza”  combate și dezavuează orice manifestare  excesivă, nelegitimă, violentă sau de orice natură ce excede cadrul ordinii constituționale statuate prin votul liber exprimat al tuturor cetățenilor precum și orice atingere a drepturilor și libertățiilor democratice ca urmare a acestor manifestări.

În același timp ne pronunțăm pentru o justiție puternică, independentă pusă în slujba tuturor cetățenilor și nu numai a celor care se manifestă vocal în stradă și nu la urne".

A.N.C.M.R.R. este o structură asociativă, constituită prin liberul consimțămînt al cadrelor militare în rezervă și în retragere, provenite din Ministerul Apărării Naționale.