ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat miercuri, după ce a fost pentru scurt timp la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, că procurorii au început urmărirea penală în cazul său, astfel că are nevoie de un avocat.

Robert Negoiță nu a precizat dacă a fost pus sub acuzare în dosarul în care se fac cercetări legate de faptul că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat sau în altă cauză.

 Robert Negoiță a stat la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție aproximativ zece minute, la ieșire el spunând că are nevoie de avocat, în condițiile în care procurorii au început urmărirea penală în cazul său.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost citat pentru a da declarații în calitate de martor și Ioan Dascălu, coordonatorul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiță.

Primarul Sectorului 3 a mai fost audiat la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, în 21 septembrie, atunci având calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări legate de faptul că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat intitulată "Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social". Negoiță spunea, după audierea sa, că a fost deschis un dosar, dar că nu este vorba de fapte penale.

Dosarul a fost deschis în 4 august, după ce Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu, iar în aceeași zi, procurorul general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus preluarea de către PICCJ a dosarului în care se fac cercetări privind posibila încălcare a regimului proprietății intelectuale, respectiv a drepturilor de autor, de către Robert Negoiță.

Comisia de etică a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, este un plagiat și a cerut Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, declara, în 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".

Robert Negoiță a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care și-l asumă și din care a învățat o lecție importantă, respective că "singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”.