ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România consideră că un acord pentru eliminarea vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada nu depinde decât de o decizie politică iar, până nu se va ajunge la acest acord, România „nu își poate ridica rezervele" cu privire la acordul CETA, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. 

„O soluție pentru eliminarea vizelor pentru Canada e la îndemână în acest moment. Au fost eforturi considerabile de negociere, eforturi diplomatice considerabile și reamintesc aici cele două întâlniri între cei doi prim-miniștri ai Canadei și ai României una la Ottawa și una la New York, unde s-au agreat anumiți pași pentru eliminarea vizelor. România consideră în acest moment că un acord pentru eliminarea vizelor nu depinde decât o decizie politică. La nivel tehnic sunt făcuți toți pașii necesari și, până când nu va fi găsit acest acord, România nu își poate ridica rezervele cu privire la Acordul CETA între Comisia Europeană și Canada", a afirmat Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Întrebat dacă premierul a mai avut discuții cu autoritățile bulgare în condițiile în care țara vecină a anunțat că este de acord cu propunerile Canadei, Iolu a răspuns: „Partea canadiană și-a anunțat intenția atât părții române, cât și părții bulgare de eliminare a vizelor, o intenție fermă".


El a adăugat că Bulgaria și România sunt împreună în eforturile diplomatice pentru ridicarea vizelor pentru Canada.

„Faptul că Bulgaria a anunțat o dată, asta nu înseamnă că în acest moment Bulgaria nu a făcut exact aceiași pași pe care îi face și România la Comisia Europeană. Așadar suntem atât Bulgaria, cât și România împreună. Nici Bulgaria nu a validat și nu a anunțat că va aproba CETA. Au și ei rezerve cu privire la CETA", a subliniat Liviu Iolu.