ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România caută să își întărească armata. După achiziția a 12 avioane de luptă, armata română ar putea avea în dotare un sistem de apărare anti-aerian și anti-rachete cu rază scurtă și medie de acțiune realizat de SUA, Germania și Italia.

Denumit MEADS, sistemul este unul modular, oferă o protecție pe 360 de grade și poate contracara mai multe ținte simultan. Scutul a fost deja achiziționat de Germania și ar putea fi urmată de Polonia și Turcia, scrie Hotnews.
 
Spre deosebire de actualul sistem antirachetă de la Deveselu - Aegis Ashore, gândit pentru rachete balistice și contracararea lor în afara atmosferei- sistemul MEADS oferă protecție față de rachetele balistice și de croazieră, aeronavele și dronele din interiorul atmosferei ce pot fi o amenințare. 

Sistemul este complet mobil, montat pe camioane speciale, și e format din două tipuri de radare, lansatoarele de rachete și de unități de tip "Battle Manager"- care integrează toate datele provenite de la senzori și care controlează rachetele lansate.