ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva mii de ieșeni sunt așteptați, marți, de 24 Ianuarie, în Piața Unirii, la manifestările organizate în municipiu de Ziua Unirii, însă până duminică la prânz niciun lider politic național nu confirmase prezența la evenimentele de la Iași.

Potrivit reprezentanților Primăriei ieșene, președintele Klaus Iohannis nu va ajunge pe 24 Ianuarie la Iași, întrucât are alt program. Invitații au fost trimise de către municipalitate și la guvern, însă nu există vreo confirmare oficială că premierul va veni la manifestările dedicate Zilei Unirii, potrivit News.ro.


Totuși, surse din cadrul Primăriei ieșene au precizat că la evenimente va fi prezent cel puțin un ministru.

În mediul politic ieșean se vehiculează faptul că atât liderul PSD, Liviu Dragnea, cât și premierul Sorin Grindeanu vor fi prezenți la Iași pe 24 Ianuarie, însă reprezentanții PSD Iași nu au putut confirma această informație.

Liderul PSD Iași, Mihai Chirica, totodată liderul local al social-democraților, a făcut apel duminică la ieșeni să vină în număr cât mai mare în Piața Unirii la manifestările oficiale.

„Ziua de 24 Ianuarie este o zi importantă pentru orașul nostru, dar și pentru întreaga Moldovă. Ne amintim și sărbătorim în această zi rolul pe care Iașiul l-a avut în construirea României Moderne. Cu acest lucru ne mândrim și nu trebuie să uităm niciodată că România s-a născut la Iași. Vă invit pe toți să participați la sărbătoarea de 24 Ianuarie, să ne prindem cu toții în Hora Unirii. Iași este orașul care unește", a spus primarul Iașiului Mihai Chirica.

Manifestările oficiale de Ziua Unirii sunt programate la Iași în Piața Unirii, începând cu ora 11.00.

În program sunt incluse un Te Deum, discursurile oficialităților, depunerea de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o paradă militară, precum și Hora Unirii.

Totodată, pe scena amplasată în Piața Unirii va avea loc un concert de muzică populară.

La finalul manifestărilor oficiale, participanții vor putea servi plăcinte, vin fiert și ceai. Totodată, în piață vor fi împărțite stegulețe și cocarde tricolore.

Circulația tramvaielor va fi întreruptă în Piața Unirii, în perioada cât au loc manifestările oficiale dedicate Zilei Unirii.

Autoritățile ieșene estimează că în Piața Unirii se vor afla câteva mii de oameni.