ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Considerăm că reforma constituțională ar trebui să fie cumva un pic mai largă (...) Președintele a fost de acord ca inițiativa «Fără penali în funcții publice» va trebui să facă parte din această revizuire, pentru că are un milion de semnături în spate", a declarat Dan Barna, la ieșirea de la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Adică cele trei milioane de semnături din spatele revizuirii privind căsătoria firească nu erau bune, inițiativa nu era legitimă, trebuia împiedicată și sabotată „pas cu pas"; doar cele 800.000 semnături useriste sunt valabile, doar revizuirea susținută de ele e legitimă, nu-i așa?

Dar chiar, dacă tot se intenționează o revizuire „mai largă" a Constituției decât cele recomandate de referendumul consultativ, lărgire bazată pe semnăturile strânse pentru inițiativa „Fără penali", de ce nu am cere să se facă și revizuirea definiției căsătoriei, în baza susținerii mult mai mari pe care a avut-o, prin semnături, inițiativa „Familia tradițională"?

În fond, 92% din votanți au vrut-o, iar dacă nu s-a strâns cvorumul a fost pentru că unora le-a fost teamă că votând la o întrebare cu o formulare prea vagă, scapă Dragnea.

Între timp, problema Dragnea s-a rezolvat, nu mai riscăm nimic.

Deci, de ce, dacă tot vom vota pentru revizuirea Constituției fără să ne fie teamă de Dragnea, să nu votăm liber pentru o revizuire care să cuprindă și definiția căsătoriei tradiționale, deja susținută de 3.5 milioane votanți?

Scrieți toți pe paginile Coaliției pentru Familie și Platformei Împreună sau altor asociații creștine și cereți-le să strângă minimul de 5-600.000 semnături. Nu e nevoie de 3 milioane.

Dacă tot se pune de revizuirea Constituției, ne organizăm și noi un pic?