ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Sorina Matei se întreba pe pagina sa de Facebook de ce "SRI nu a fost audiat în comisia parlamentară de control să spună ce știa exact și pe cine a informat în legătură cu Hexi Pharma".

În replică, Sebastian Ghiță susține că Sorina Matei este cunoscută în redacții ca "un agent de influență al serviciilor". Ghiță este de părere că jurnalista este folosită într-un război între generali, situație care ar trebui analizată de comisia parlamentară de control a SRI.

"Am văzut declarațiile Sorinei Matei. Vom întruni comisia SRI foarte probabil pentru mai multe chestiuni de pe agendă. Le cunoașteți deja pe cele ce vizează ofițerii acoperiți care vor să preia partide sau afirmațiile domnului senator Daniel Savu, care a și făcut cerere să fie audiat la comisie. Dar cred că deja trebuie să cerem întrunirea comisiei SRI și pentru a discuta despre jocurile din serviciile de informații din România.

Sorina Matei este cunoscută în toate redacțiile că fiind un agent de influență al serviciilor. Angajarea acesteia la România TV, B1 sau Digi 24 s-a făcut în urma presiunilor sau sprijinului acordat de către unii din generalii importanți. Dacă astăzi este folosită la jocuri de putere din interiorul serviciilor sau dintre servicii, atunci asta poate deveni o problemă de competența comisiei. Eu cred că ea este folosită la răzbunări interne între generali și în mod greșit atrage SRI în scandalul HexiFarma.

Ofițerii din SRI își fac datoria și informează despre diverse situații grave din societate. Informările SRI au mai multe sau mai puține informații, dar nu poți să ceri SRI să se substituie celorlalte instituții", a declarat Sebastian Ghiță pentru stiripesurse.ro.