ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Codrin Scutaru, este primul oficial al statului român care a salutat decizia luată de Curtea Supremă de Justiție a SUA de legalizare a căsătoriilor homosexuale.

Scutaru a folosit aplicația pusă la dispoziție de facebook și și-a adăugat steagul LGBT la poza de profil a paginii sale personale.

Mai mult, acesta a distribuit și o fotografie cu președintele american Barack Obama și mesajul "Love is love". Textul era scris în culorile curcubeului, fiind unul din sloganele activiștilor LGBT.

Pe blogul personal, Scutaru se descrie drept un sociolog, "Absolvent de stiinte politice si drept, interesat de realitatea sociala. Incerc sa schimb ceva oriunde, oricand. De cele mai multe ori reusesc. Cred in puterea fiecaruia de a schimba ceva in cadrul lui general de viata. Sunt un social-liberal, lucid".

Codrin Scutaru este vicepreședintele Partidului conservator și este secretar de stat Ministerul Muncii, coordonator al domeniilor ocuparii, salarizarii, asigurarilor sociale, asistentei sociale si familiei din 2013.

De-asemenea, este vicepreședinte ALDE. A lucrat la Cancelaria Primului Ministru între 2003 și 2008, pe vremea lui Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu. Între 2007 și decembrie 2008 a fost consilier pe politici publice și relații instituționale pentru  Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului. Ministru era Cristian Adomniței.

Cristian Scutaru se recomandă a fi creștin-ortodox și este din Suceava. Biserica Ortodoxă a condamnat căsătoriile între persoane de același sex, afirmând că se "constituie un atentat la valoarea permanentă a familiei și la identitatea acesteia".
 
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Codrin Scutaru au fost contactați de ActiveNews dar nu au comentat, până acum. 
 
Codul Civil din România, la articolul 271, specifică: "Căsătoria se încheie între bărbat și femeie prin consimțământul personal și liber al acestora".
 
De asemenea, o propunere recentă de legalizare a parteneriatelor civile între persoane de același sex a fost respinsă de Parlament cu o majoritate covârșitoare.