ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei de control al SRI, a declarat că Sebastian Ghiță a participat la mai multe evenimente ale SRI din ultimii patru ani în calitate de membru al acestei comisii, iar în perioada 2010-2012 a fost considerat de Serviciu o persoană cu „informații de interes” pentru securitatea națională, potrivit România Liberă.

Întrebat în ce calitate a participat Ghiță la întâlnirile SRI, Țuțuianu a răspuns: „pentru perioada 2012 - 2016 răspunsul este simplu: a fost membru al comisiei parlamentare de control al SRI și a participat și la activități publice și la activități care au fost mai puțin publice, activități care privesc calitatea sa de membru (al Comisiei de control al SRI - n.r.). Răspunsul este următorul: nu a fost ofițer acoperit și un argument adus de comisia internă a SRI este legat și de jurământul pe care l-a depus în 2012".

În ceea ce privește perioada 2010-2012, Țuțuianu a citit un răspuns oficial al SRI: „A fost prezent în calitate de persoană care avea informații de interes pentru securitatea națională"