ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezbaterile din Parlamentul României pentru votarea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR au fost foarte aprinse. Propusă pentru desemnarea ca membru al CA al Televiziunii Române, jurnalista Oana Stănciulescu a fost contestată de 28 de persoane.

Acuzele de neolegionarism și de promovarea extremei drepte au fost principalele "capete de acuzare" la adresa jurnalistei.

Senatorul Puiu Hașotti a avut o reacție extrem de originală la adresa contestatarilor Oanei Stănciulescu, recitând versuri dintr-o poezie scrisă de Radu Gyr.

Senatorul liberal Puiu Hașotti a declarat că trebuie făcută o separație foarte clară între niște opțiuni politice "greșite" pe care le-au avut unii oameni de cultură și contribuția lor la cultura țării.

”Am văzut acea scrisoare a unor intelectuali, trei sferturi dintre ei îmi sunt necunoscuți. Poate este vina mea. Doamna Oana Stănciulescu nu a vorbit din perspectiva unei laude aduse opțiunilor politice a unor oameni de cultură de mare valoare pentru România. Noi trebuie să facem o separație foarte clară în niște opțiuni politice greșite pe care le-au avut acești oameni și marea contribuție la cultura României. Și din această perspectivă a vorbit distinsa doamnă. Și a vorbit corect. Vorbeați de Radu Gyr. Nu am să intru într-o polemică, dar tot Radu Gyr a spus în poezia ”Al cui e Ardealul?/ Întreabă pădurea, câmpia și dealul./ Al nostru e pământ, din vechi pământ și sânge din latinul nostru sânge./ Un dor avem în el și cel mai sfânt și nimeni astăzi nu ni-l poate frânge”. Și asta este legionară?”, a reacționat Puiu Hașotti.

Declarația senatorului poate fi urmărită de la minutul 6:50