ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a delegat, marți, vicepremierului Sevil Shhaideh atribuțiile de șef al Executivului, de miercuri până luni, cât timp el se va afla în Statele Unite ale Americii pentru a participa la inaugurarea președintelui ales, Donald Trump.
 
Potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial, "în perioada 18-22 ianuarie 2017, doamna Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, exercită atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului României", informează News.ro.

Ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump va avea loc duminică, pe 21 ianuarie.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, că invitația la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. El nu a menționat în ce calitate a primit invitația și a ironizat precizările Administrației Prezidențiale pe acest subiect, spunând că el totuși "se încăpățânează" să meargă.

Alături de Liviu Dragnea va merge și premierul Sorin Grindeanu.

Președinția a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a președinților prevede că alte țări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitați șefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a declarat marți, pentru News.ro, că partidul suportă cheltuielile pentru deplasarea președintelui formațiunii, Liviu Dragnea, și a premierului Sorin Grindeanu la Washington DC, la ceremonia de îmvestire a noului președinte al SUA, Donald Trump.