ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sevil Shhaideh a răbufnit după ce premierul Sorin Grindeanu a trimis la Palatul Cotroceni, doar demisia sa și pe cea a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Shhaideh l-a numit „complexat” pe Grindeanu pentru ea a fost prima propunere de premier în luna ianuarie, propunere despre care susține acum că a refuzat-o.

„Sunt motivele lui personale sau complexele dânsului. Mă așteptam ca el să preia interimatul la Ministerul Dezvoltării, ținând cont de așa-zisa experiență. Fuge de muncă și răspundere. Era complexat că a venit ca o soluție după ce eu, de fapt, am refuzat să fiu premier. Eu nu am vrut să fiu propunerea PSD”, a spus Sevil Shhaideh la Antena 3.

Este știut însă că președintele Klaus Iohannis a respins propunerea PSD ca Sevil Shhaideh să devină prim-ministru după alegerile parlamentare din 2016, pentru că soțul ei, Akram Shhaideh, a ocupat funcții guvernamentale în regimul sirian, iar pentru că frații lui au, de asemenea, legătură cu acest regim.

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a declarat că numirea lui Victor Ponta în Guvern și păstrarea unor foști miniștri în Cabinet arată că are loc „o veritabilă încercare de lovitură de stat", fostul premier dorindu-și din nou să conducă Executivul.

„Nu vreau să creadă nimeni că fac afirmații, spun ceea ce cred, ceea ce simt. Eu în acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. (...) Este premier în funcție până la moțiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred că aceste două componente nu pot fi separate. (...) Încercarea disperată de a constitui un Cabinet, punând presiune continuă și negociind, însemană că ți-ai propus să creeze o structură care nu este constituțională. Eu așa văd", a spus Carmen Dan.

Ea a comentat că Ponta „și-a dorit foarte mult să fie iarăși premier și își imaginează că a și reușit".

„S-a văzut de fapt cine este în spatele domnului Sorin Grindeanu. (...) Se va întâmpla ce s-a întâmplat și în 2015, o să vedeți act de guvernare pe Facebook", a afirmat Carmen Dan.

Ministrul a adăugat că Sorin Grindeanu va face „tot ce îi va spune Secretarul General" de acum încolo.