ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bun prieten, Mihai Maci, scrie un articol intitulat sugestiv: „Şi dacă Apocalipsa nu mai vine?” în care desfiinţează- nu fără argumente serioase, dar de pe poziţii moderniste- scenariile apocaliptice cu privire la Occident.

Articolul îl găsiţi aici.

Eu zic că Apocalipsa vine. Şi nu vine pentru că ne atacă ruşii, nici măcar pentru că ne invadează musulmanii.
Apocalipsa vine pentru că acesta este destinul inevitabil al modernismului- prăpastia. Desigur, în secolele XVIII-XIX, modernismul părea un sfârşit frumos de lume- toţi se vor bucura de revoluţia industrială şi de libertatea moralei, sfârşind în câte o utopie mirifică- fie cea liberală, fie cea comunistă.

Însă a venit secolul XX care a dat gata orice iluzie, ca un avertisment final. Brava lume nouă a progresismului iluminist şi industrial, şi-a arătat adevărata faţă: două războaie mondiale- fără egal prin atrocităţile lor, în toată istoria. Toate utopiile ideologice au sfârşit în cele mai teribile dictaturi- inventându-se un nou tip de dictatură: totalitarismul.
 
 
Libertatea a dispărut pe altarul progresului. Muncim mai mult ca oricând în istorie, plătim mai multe biruri din venit decât orice om liber din istorie.În schimb, în numele libertăţii atrocităţi incredibile în istorie au devenit morale: uciderea copiilor prin avort, atât de firesc acceptată de omul modern, este o crimă fără precedent în tot ce a însemnat umanitate până acum, iar împietrirea inimilor majorităţii celor care fac avortul, este semnul cel mai grav al sfărşitului inevitabil.

Însă nu am ascultat acest avertisment al secolului XX. Ne-am afundat şi mai tare capul în nisipul încrederii în modernism.Fiecărui rateu moral şi social, Occidentul i-a răspuns cu un refuz şi mai categoric al realităţii. Lucru mai mult decât evident dacă citim doar presa ultimului an şi o comparăm cu felul în care ne raportam la evenimente similare acum….50 de ani.Să crezi că ce se întâmplă este vreun „accident de drum” şi că Occidentul e pe calea cea bună, totuşi, nu e deloc sănătos.
 
 
Noi, ca românii, am avut până acum vreo 10 ani o scuză în a nu vedea realitatea: marele decalaj dintre nivelul de trai occidental şi cel românesc. Dar acest decalaj s-a redus foarte mult şi nimeni nu mai poate idealiza Occidentul decât de pe poziţii exclusiv materialiste- e o leafă mai bună, deci e mai bine.Însă şi acea leafă mai bună este fundamentată pe o economie fictivă şi o prosperitate, tot mai greu susţinută, pe credit.
 
 
Soluţia găsită de Occident la propriile sale probleme? Se aplică deja: instaurarea treptată a unui nou totalitarism. Când situaţia pare a scăpa de sub control, dictatura e tot timpul formula cea mai comodă de a încerca să o rezolvi.Dar şi dictaturile astea nu fac decât să amâne inevitabilul. Iar inevitabilul este apocalipsa Occidentului.

Deci, dragă Mihai, Apocalipsa vine. Va fi cea eshatologică, anunţată din Biblie? Va fi ea doar un sfârşit de lume, ca prăbuşirea Romei antice? Aici doar timpul ne va răspunde…