ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apar îndemnurile mobilizatoare pentru paticiparea la vot la localele din 5 iunie. "Un vot în minus al vostru, al celor educați, al celor sofisticați, al celor informați, înseamnă un vot în plus pentru cei ne-educați, pentru cei ne-informați, pentru cei ne-sofisticați”.

Este mesajul central care reiese din articolul șefului Hotnews, Cristian Pantazi-"Manifest anti-lehamite. Sictirul nu e cool”. Dincolo de tenta sa discriminatoare/disprețuitoare ("ceilalți” sunt electorat de mâna a doua), articolul  încearcă să mobilizeze alegătorii de dreapta, cunoscându-se că cel de stânga, fidel PSD, este mai disciplinat. "Tot ce vrea Sistemul corupt e să va fie lehamite. Va vrea îndepărtați de politică, exilați în lungi discuții încheiate cu constatarea unei stări generale de alienare. Vă vrea cu căștile bine îndesate pe urechi, surzi și dezinteresați de treburile Cetății”. Acum, dacă îmi amintesc bine, Hotnews nu s-a dat de ceasul morții ca să determine votanții să fie interesați de treburile Cetății la referendumul de suspendare a fostului Președinte Băsescu. Acolo civismul avea altă miză, important era să nu fie întrunit pragul de validare. Dacă propunerea Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției ajunge să fie tranșată printr-un referendum, care credeți că va fi poziția propagandei globaliste? Pro participare și apărare a "diversității, umanismului, de combatere a discursului de Ev Mediu”, etc, etc sau va îndemna subtil la boicot, pentru că opinia majoritară e clar conturată și doar nevalidarea referendumului ar fi o soluție?

Oricum, dreapta nu răspunde doar la sugestii, apeluri moralizatoare și lozinci. Trebuie imaginat un pretext pentru manifestarea spiritului justițiar pentru ca votanții să mânuiască ștampila ca o ghioagă. Vă amintiți de cozile la ambasade, când căpșunarii "nu erau lăsați să voteze” iar media specula de minune asta în lungi reportaje și editoriale linkuite prompt pe Facebook? Sau de "nesimțirea” lui Ponta în confruntarea cu Iohannis, bine decupată din emisiunile electorale și multiplicată pe rețelele de socializare? Probabil că alegerile locale nu reprezintă o miza suficientă dar în toamnă, la parlamentare, se va încerca generarea unui nou curent emoțional care să scoată dreapta masiv la vot "pentru a face dreptate” astfel încât să poată fi instalat un nou premier tehnocrat, cum se exprima fără echivoc un consilier de la Cotroceni.

Apropo de interesul diasporei pentru alegerile din România. După două luni de la demararea înscrierilor pentru votul prin corespondență în Registrul Electoral, doar 891 de cereri  fuseseră primite (înscrierile se încheie cu 3 luni înainte de data alegerilor, probabil în cursul lunii august pornind de la premiza că alegerile vor fi în noiembrie). Păi, unde sunt cozile alea kilometrice de mii de persone în stradă și alte zeci de mii indignate acasă, că nu pot să voteze și ies tot "comuniștii”?