ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După votul dat de britanici pentru ieșirea din UE, Consiliul European s-a reunit de urgență la Bruxelles pentru a discuta despre efectele referedumului din Marea Britanie.

Pe site-ul oficial al Consiliului European a fost postată o înregistrare video cu momentul în care șefii de stat și de guvern se întâlnesc pentru a face tradiționala fotografie de grup.

Din imagini se poate observa cum președintele României, Klaus Iohannis, apare singur în toate cadrele, acesta fiind ignorat de ceilalți lideri europeni.

La un moment dat, Iohannis încearcă timid să inițieze un contact cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, însă aceasta pare absorbită de discuția cu o altă persoană, neglijându-l voit.

Președintele a declarat însă la finalul summit-ului că a avut discuții informale cu mai mulți lideri europeni importanți, iar semnalele sunt că "lucrurile s-ar putea mișca" în privința aderării României la Spațiul Schengen.

"Am avut discuții cu lideri relevanți pe această temă în marja întâlnirilor informale, dar există semne că lucrurile s-ar putea mișca. Ar fi foarte bine pentru România, dar ar fi foarte bine și pentru restul spațiului Schengen", a spus Klaus Iohannis.