ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul de Cercetări Sociale (BCS) a dat publicității un barometru preelectoral al Municipiului București, sondaj realizat în perioada 2-14 septembrie 2016. ActiveNews a scris deja despre intențiile de vot ale locuitorilor Capitalei, acum însă vă facem cunoscute câteva dintre opiniile bucureștenilor pe anumite subiecte fierbinți ale societății românești.

Astfel în ceea ce privește discuția despre migranți, peste 66,1% dintre bucureșteni nu sunt de acord ca țara noastră să primească refugiați. Deși Europa pare să treacă printr-un val de euroscepticism, românii se arată favorabili actualei structuri europene:  peste 73,9% dintre bucureșteni doresc ca România să rămână în UE, în timp ce doar 11,8% ar vrea ca țara să iasă din blocul comunitar.

În ceea ce privește măsurile de luat, cea mai apreciată este una despre care actualii politicieni nu suflă un cuvânt: 92,9% dintre bucureșteni doresc recuperarea proprietăților privatizate sau retrocedate fraudulos și pedepsirea celor vinovați. De asemenea, peste 90% dorește susținerea capitalului și a întreprinderilor românești. Aproximativ același procent dorește reindustralizarea României, dar și a apărarea românilor plecați la muncă în străinătate. Oprirea vânzării pământurilor și a resurselor către străini este dorită de 87,5% dintre locuitorii Capitalei. 

Apărarea românilor din Basarabia și din vecinătate este dorită de 85,8% dintre români, un procent aproape identic înregistrând și năzuința de a se cultiva demnitatea națională în școală.

Interzicerea propagandei anti-românești este dorită de 77,7% dintre bucureșteni, precum și interzicerea migrațiilor străine pe teritoriul țării.

Interesant este și răspunsul bucureștenilor la propunerea ca Marian Munteanu să fi fost candidat al PNL la Primăria Capitalei: conform sondajului, fostul lider al studenților ar fi obținut 16,5% dintre voturi. Candidatul pe care PNL l-a preferat lui Munteanu a obținut la ultimul scrutin doar 11,1% din voturi.
 
Rezultatele barometrului realizat de BCS pot fi consultate aici.