ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj intern realizat de către partidul Uniunea Salvați România (USR) în rândul votanților săi arată că majoritatea acestora ar vota în favoarea definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, așa cum preconizează inițiativa cetățenească recent aprobată de Camera Deputaților.

Conform studiului, făcut public de Nicușor Dan pe pagina sa de facebook, 48% dintre susținătorii USR ar vota pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, 37% ar fi împotrivă, iar 14% nu ar vota niciuna dintre variante.

După cum se știe, Nicușor Dan a demisionat din funcția de președinte al USR, după ce liderii acestui partid au votat ca formațiunea să se plaseze împotriva referendumului pentru familie. Nicușor Dan a explicat că a promis în campania electorală că partidul nu se va poziționa public pe subiectul familiei, iar în condițiile actuale ar fi nevoit să-și încalce promisiunea.