ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a declarat că miniștrii tehnocrați, „acei apostoli ai austerității”, nefăcând nimic, au făcut ca deficitul pe anul 2016 să depășească pragul de 3%.

„Ceea ce am primit azi ca și informație legată de anul fiscal 2016 și de ceea ce ne spuneau domnii tehnocrați și ceea ce ne spuneau unii și la începutul acestui an, acei apostoli ai austerității mă face să fiu foarte supărat. Rareori intru în această stare, însă, încerc să găsesc soluții. Dincolo de un an pierdut – 2016, din foarte multe puncte de vedere, un an în care a fost guvernată țara de acest guvern tehnocrat – fonduri europene, lipsă de investiții majore, proiecte majore, haos administrativ și așa mai departe. Conform Eurostat, o știre care este din păcate reală, deficitul bugetar al României pe anul 2016, apropos de ce ne spuneau acești domni, a depășit 3%. În 2016, nefăcând nimic, neluând niciun fel de măsuri, nefăcând investiții majore pe care să le vedem, nemărind salarii, nemărind pensii, neatrăgând fonduri europene, nimic, deficitul a fost depășit în 2016. Este o chestiune extrem de gravă apropos de ceea ce au făcut acești domni anul trecut, nefăcând nimic”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3.

El a mai spus că depășirea deficitului pe 2016 este rezultatul guvernării tehnocrate, „extrem de aplaudată de unii și de alții și care, nefăcând nimic, a reușit să prăbușească deficitul bugetar”.