ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a făcut apel la calm în contextul protestelor, subliniind că încep să devină vizibile două tabere în rândul manifestanților și că în România este nevoie de stabilitate.

Șeful Guvernului a mai precizat că lipsa de dialog cu privire la controversata ordonanță de urgență 13 este una dintre greșelile făcute de executiv în această perioadă.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze în acest context, Grindeanu a răspuns: „Cred că, dincolo de ceea ce s-a spus, această lipsă de dialog și poate neexplicarea și neconsultarea de către ministerul Justiției mai largă, e una din greșeli. E bine și pentru viitor și pentru cei care vor veni, acest semnal e extrem de important și îl iau ca atare ca lucrurile, mai ales în acest domeniu, să fie făcute cât se poate de transparent. Nu suntem primii care am dat OUG în domeniul justiției, chiar de modificare a codurilor penale și a codurilor de procedură penală, dar pentru mine semnalul, și de aceea am și luat hotărârea ca prim-ministru să abrog OUG 13, semnalale  care au venit din stradă, și nu doar din stradă, lumea părea împărțită în semnale pro și contra. E clar că acest act a dus la diviziune și asta nu e bine pentru România. Eu îmi doresc stabilitate”.

De asemenea, întrebat dacă are un mesaj pentru protestatari, Grindeanu a precizat: „Eu am văzut că există, începând de ieri, încep să devină vizibile două tabere. I-aș îndemna și pe unii și pe ceilalți la calm. Avem nevoie de calm, de stabilitate, avem nevoie de lucruri care să ne unească. Avem nevoie de stabilitate. Haideți să ne vedem de ceea ce avem de făcut astfel încât din partea noastră, a guvernului, să punem în aplicare programul de guvernare. Am avut alegeri în care vorbim de milioane de voturi. De asemenea, acele milioane de voturi înseamnă susținere pentru coaliția PSD - ALDE, nu înseamnă un cec în alb. S-a creat o majoritate în Parlament care susține guvernul. De aceea am făcut apel la calm”.