ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, 09 mai 2017, simultan cu data la care se sărbătorește Independența României, obținută cu sânge în 1877, se va reține că Parlamentul României, prin Camera Deputaților, a dat curs inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției pentru protejarea familiei.

Votul a fost zdrobitor:  232 de voturi „pentru” doar  22 - „împotrivă” și 13 abțineri. Așa cum era de așteptat, majoritatea voturilor împotriva inițiativei cetățenești au venit din partea Uniunii Salvați România (USR). Cu toate acestea, în cadrul USR au fost câțiva „dizidenți”, care au votat pentru ca românii să poată decide prin referendum asupra modificării Constituției.

Astfel, Emanuel-Vlad Duruș, Cristian-Stelian Ion, Dan-Răzvan Rădulescu, Bogdan-Ionel Rodeanu, Mihai-Cătălin Botez și Matei-Adrian Dobrovie au votat „DA”. De asemenea, Cristian Ghinea - fost membru al Guvernului Cioloș, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu și Cosmin Sergiu Vlad s-au abținut. Președintele formațiunii, Nicușor Dan, a fost prezent, dar nu a votat. Liviu Dragnea, șeful PSD, nu a fost prezent.

Din partea PMP, s-a vota in corpore pentru familie, cu excepția lui Robert Turcescu, cel care s-a abținut de la vot. În aceeași situație s-a aflat și șefa PNL, Raluca Turcan.