ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că referendumul inițiat de Klaus Iohannis va face ca România să fie percepută ca o țară coruptă. „Președintele pune o etichetă nedorită pe România și care nu este corespunzătoare realității”, susține Tăriceanu.

„Vă pot spune că documentul a fost dat întâi la presă, pentru că nu era făcut pentru Parlament. Era făcut ca să facă valuri în presă. La Parlament noi avem un regulament și o lege, care ne obligă în actualele condiții, să dăm drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de președinte. Nu am niciun fel de ezitare. Vom discuta acest lucru în Biroul Permanent și vom stabili pașii care trebuiesc urmați”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

Șeful Senatului a susținut apoi că „toată lumea este de acord cu combaterea corupției”, prin urmare referendumul lui Iohannis afectează imaginea României.

„Președintele a ales alte teme care, în fine, rămân de văzut. Cred că toată lumea este de acord cu combaterea corupției. Ceea ce mi se pare mie extrem de păgubos este că în acest fel președintele pune o etichetă definitiv pe România, o etichetă nedorită, și care nu este corespunzătoare realității și anume că România este o țară coruptă. În România există corupție cum există în toate țările din lume. E un fenomen care trebuie combătut. Dar cred că în felul acesta președintele face o greșeală strategică și dăunează mult percepției pe care și românii și străinii o au o despre țara noastră”, a arătat Tăriceanu.