ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, la Antena 3, că reprezentativitatea celor care au protestat împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea codurilor penale este redusă în raport cu cei care au votat la alegerile din 11 decembrie și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis neagă ordinea constituțională.

„Sunt foarte respectuos cu dreptul cetățenilor de a manifesta în stradă. Singura chestiune la care vreau ca toți să reflectăm este legitimitatea și reprezentativitatea. Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada? (...) Poate să fie și 100.000 de persoane. Care este reprezentativitatea unei asemenea manifestații?”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

El l-a acuzat pe președintele Iohannis că se află în campanie electorală încercând să răstoarne rezultatul alegerilor parlamentare din 11 decembrie. „Este foarte periculos ce face președintele. Neagă ordinea constituțională punânu-se în mijlocul uneor manifestanți. Astfel se înfrânge ordinea de drept, firească (...) Dăm o valență hipertrofiată manifestației de stradă”, a apreciat Popescu-Tăriceanu.

Peste 20.000 de persoane au manifestat, duminică, în București împotriva adoptării celor două ordonanțe de urgență din justiție. Președintele Iohannis li s-a alăturat, timp de câteva minute. Alte zecii de oameni au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară.