ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, cu privire la anunțul ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe tema creșterilor salariale pentru bugetari, că „bănuiește" că acestea nu vor fi făcute dintr-o dată, pentru că bugetul nu le-ar putea susține, însă nu a discutat cu ministrul acest lucru.

„Cred că în discuția pe care și eu am văzut-o, am citit câteva din declarațiile doamnei ministru, ar fi trebuit o precizare pentru opinia publică - aceste majorări de salarii bănuiesc că nu vor fi făcute dintr-o dată, pentru că, evident, bugetul cred că nu poate să susțină", a afirmat el.

Copreședintele ALDE spune însă că are "o anumită rezervă" cu privire la această situație, pentru că nu s-a consultat cu ministrul Muncii.

„Bănuiesc că dânsa a discutat cu Ministerul de Finanțe pentru a vedea posibilitățile. Știu că, inițial, când noi am discutat încă din legislatura trecută despre un proiect de lege de salarizare unică, am convenit că acest lucru se va face etapizat, în așa fel încât evident efortul să poată să fie susținut de buget", a adăugat Tăriceanu.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat sâmbătă seara, la România TV, că de luni încep discuțiile cu sindicatele din ordine publică și sănătate despre legea salarizării unitare, urmând ca veniturile până la pragul de 4.000 lei să se dubleze, iar cele care depășesc acest nivel să se majoreze cu 45%.