ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că oficiali ai statului român au o rezervă în a discuta despre unirea cu Basarabia, adăugând că, cu un guvern tehnocrat România nu o să aibă o poziție care să reflecte interesul național.

„Văd din partea unor oficiali ai statului român o rezervă extraordinară în a discuta despre unirea cu Basarabia sau reunificarea patriei, mai degrabă. Eu nu înțeleg ca noi, ca români, să nu avem curajul să vorbim de un subiect care este de interes național și este de interesul național și al basarabenilor. (...) De ce să nu avem curajul să discutăm despre acest lucru care ne privește? Pentru că lezăm interesele altor puteri? Sigur că nu putem să fim pe placul și în acordul tuturor, dar eu cred că este o datorie patriotică să avem curajul să abordăm această chestiune și să încercăm rezolvarea ei. Altfel România rămâne să se comporte, așa cum am văzut în ultima perioadă, ca o țară care este mai degrabă umilă sau umilită de cei care ar trebui să fie câteodată parteneri și susținători", a spus Tăriceanu la România TV, referindu-se la reacția Guvernului în cazul marșul pentru Basarabia.

În opinia sa, ministrul de interne, „care a reprimat manifestarea”, nu va fi demis.

„Am slabe speranțe în acest sens. Mi se pare că acest Guvern de tehnocrați își arată limitele cu orice ocazie. Dacă în locul Guvernului de tehnocrați am fi avut un guvern politic, modul de raportare la o astfel de situație, la o astfel de manifestare ar fi fost altul.(...) Cu un guvern tehnocrat nu o să avem niciodată o poziție care să reflecte interesul național, ci mai degrabă, poate, eu știu, jocuri de culise, jocuri personale ale unor membri ai Guvernului, alte influențe străine, nu ceea ce este interesul nostru", a adăugat Tăriceanu.

De ce ne-ați abandonat? Noi nu v-am uitat! Mesaj emoționant al basarabenilor pentru politicienii români. Marșul pentru Basarabia are loc sâmbătă, la București