ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, marți, că dorește o colaborare instituțională cu președintele Klaus Iohannis, arătându-și disponibilitatea de a depăși momentul de criză apărut înainte de desemnarea premierului propus de majoritatea parlamentară. 

"Vreau să considerăm că s-a închis o pagină (...), această pagină vreau să consider că este încheiată. Eu, ca președinte al Senatului, probabil că, prin forța lucrurilor și prin obligațiile pe care le am, și eu și președintele vom avea nevoie să conlucrăm, pentru că românii ne-au ales ca să conducem aceste instituții în favoarea lor, în favoarea țării și să asigurăm bunul mers al lucrurilor. Vreau ca acest episod să fie considerat închis, cel puțin în ceea ce mă privește. Acum, ceea ce vrea să facă președintele, nu știu. (...) Din acest moment, eu îmi doresc să privim înainte, ce vrem să facem pentru efortul nostru de revenire la normalitate, de construcție, de asigurare a bunăstării", a declarat Tăriceanu, la România TV.


În opinia sa, subiectul suspendării președintelui Iohannis nu mai este în prezent unul de actualitate, având în vedere că momentul de criză a fost depășit.

"Nici nu am plecat vreun moment la drum, înainte de alegeri, cu această idee. Nu aveam în niciun fel în proiect ideea suspendării, pentru că suspendarea (...) este o decizie foarte grea, care trebuie să se bazeze pe niște elemente consistente. Nerespectarea Constituției de către președinte, însă, sigur că este un element consistent. Deci în acest moment, având în vedere că practic această criză s-a încheiat, nu aș mai discuta despre acest lucru. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, (...) nu pot să anticipez, nu pot să prezic comportamentul președintelui", a adăugat președintele Senatului.