ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în plenul în care se dezbate legea de respingere a OUG 13, că România a ajuns o „parodie" de stat de drept, în care a fost „forfotă" din cauza OUG 13, protestând chiar și câinii, iar PSD a vrut să facă bine abrogând ordonanța, în timp ce opoziția a vrut să facă rău și să „distrugă".

 El a criticat Legea de respingere a OUG 13 din punct de vedere regulamentar, dar și politic.

Regulamentar, el a criticat această situație „inexplicabilă", provocată de PNL și USR, care au vrut cu orice preț respingerea ordonanței.

„Au făcut mare caz că după ce OUG a fost abrogată trebuie să o mai respingem și în Parlament. Cred că viziunea unora care sunt aici, cei mai nou veniți, este să facă cu orice preț rău. Orice trebuie respins. Dacă mai rămâne ceva care nu e respins, trebuie distrus. Făcând rău până la urmă ați făcut bine, pentru că s-a dezincriminat abuzul în serviciu", a afirmat Tăriceanu.

El s-a referit și la „colegii de la PSD", care au vrut să facă bine, închizând dezbaterea publică pe tema OUG 13, dar s-a ajuns să facă rău, pentru că „inaugurăm printr-o premieră" o procedură care pune Senatul într-o situație "penibilă".

Din punct de vedere politic, Tăriceanu a avut din nou critici față de proteste, întrebându-i pe senatori dacă au înțeles totuși pentru ce a fost toată "forfota" ultimelor săptămâni.

„Ați înțeles de ce a fost toată forfota asta două săptămâni, cu manifestații de stradă, cu patimi aprinse, cu invective, cu ultimatumuri? Au venit până și câinii să protesteze în piața publică. Până la urmă, ați înțeles de ce?", a spus el.

Tăriceanu a afirmat că opoziția, în special USR, are impresia că există două categorii de oameni, cei care vor să facă bine, luptând împotriva corupției, "cu orice mijloace, și cu câinii", și cei răi, care vor să slăbească lupta anticorupție.

„Eu am avut o discuție cu cei din PSD și i-am întrebat: Aveți vreo agendă ascunsă? Mi-au spus. Nu. Ordonanța e cu dedicație? Nu. Bun, atunci retrageți-o. În pofida faptului că OUG a fost retrasă, manifestațiile au continuat", a continuat Tăriceanu.

Șeful ALDE s-a referit și la criticile venite din exterior, în special din UE.

„Nicăieri în UE nu regăsim o parodie de stat de drept cum se regăsește în România, dar sunt foarte multe țări care se felicită că în România ne consumăm energiile, ne irosim timpul, în loc să ne mobilizăm cu toții în jurul unui proiect major de țară", a spus Tăriceanu.