ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Delegația permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului extraordinar al formațiunii în 21 aprilie, iar cel ordinar în 22 aprilie, la Palatul Parlamentului, a anunțat copreședintele formațiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Delegația permanentă, în pofida plecării unor colegi din sală, s-a ținut conform statutului, în cvorum. S-a aprobat convocarea Congresului extraordinar în data de 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. A fost aprobată ordinea de zi a Congresului extraordinar. Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii - 30 % din ponderea numărului de delegați va fi dată de numărul de membrii ai organizației, 30 % de rezultatele la alegerile locale și 40 % de rezultatele la alegerile parlamentare”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

Co-președintele ALDE, Daniel Constantin, a părăsit lucrările Delegației Permanente, însoțit de un grup de membri ai formațiunii, denunțând reuniunea ca fiind nestatutară.

„Am hotărât astăzi, împreună cu colegii mei, să părăsim sala unde se organiza o delegație permanentă a ALDE, convocată în mod nestatutar. (...) Componența Delegației Permanente Naționale convocată pentru data de astăzi 19.03.2017, nu a fost statutară deoarece potrivit art. 61 raportat la art. 101 și art. 116 din Statutul ALDE, componența acestui organ de conducere la nivel național nu se poate realiza în această formulă decât după Congresul ALDE, până la această dată (alegeri) în cadrul Delegației Permanente trebuie convocate cele două structuri de conducere ale partidelor care au fuzionat, indicate anterior (Delegația Permanentă Națională a PLR și Consiliul Național al PC)”, a scris Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook.

Daniel Constantin a adăugat că luni se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu și că, în cazul în care coaliția va lua vreo decizie în privința sa, se va supune.

Potrivit Agerpres, majoritatea celor care s-au aflat alături de Daniel Constantin sunt foști membri ai Partidului Conservator, patru dintre aceștia ocupând funcții, în prezent, de secretari de stat.

Întrebat dacă există riscul ruperii ALDE în acest moment, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu se poate pronunța și că membrii care vor să continue și să respecte până la urmă regulile merg înainte. „Nu știu. Nu există decât un singur partid, care este ALDE. Membrii care vor să continue și să respecte până la urmă regulile statutare și de democrație, merg înainte. Și, cu cât sunt mai mulți, cu atât mai bine”, a spus co-președintele ALDE, care a precizat că va candida pentru funcția de președinte al ALDE.