ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teodor Meleșcanu, omul propus de PSD-ALDE pentru funcția de ministru la Externe, a declarat că România și Republica Moldova se vor reunifica prin aderarea la UE.

„Acesta este modul în care văd eu realizarea acestui obiectiv național al României", a spus Meleșcanu.

Meleșcanu a adăugat că România va sprijini evoluția pro-europeană a Republicii Moldova, prin aspecte concrete. În acest sens, el a menționat că din împrumutul din 150 de milioane de euro aprobat de Guvernul Ponta până acum a fost acordată o singură tranșă.

„Mai sunt două tranșe care trebuie să fie rapid puse în aplicare și vom insista pentru acest lucru. Este nevoie ca cetățenii Republicii Moldova să vadă în mod practic că România e o țară preocupată de dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova și care are în vedere și creșterea nivelului lor de trai. Tot ce înseamnă construirea de poduri, interconectarea rețelelor electrice, a rețelelor de gaze, toate aceste proiecte sunt menite să dea acest mesaj foarte clar care se va răsfrânge și asupra vieții fiecărui cetățean din Republica Moldova", a declarat Meleșcanu.