ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul și teologul Mihai Neamțu va candida pentru funcția de Președinte al României din partea Alternativei Drepte, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.

Formațiunea susține că această decizie a fost luată „în urma unui amplu proces de dezbatere internă”. În opinia celor de la Alternativa Dreaptă (o coaliție a partidelor M10 și Forța Moldova), Mihai Neamțu poate fi „un președinte creștin pentru o Românie creștină”.

„În urma unui amplu proces de dezbatere internă, am decis că suntem datori în fața membrilor, susținătorilor noștri și a întregului electorat să intrăm în lupta electorală pentru Președinția României.

Suntem convinși că un candidat al Alternativei Drepte și, sperăm, al întregii drepte conservatoare, este suficient să câștige odată admirația și încrederea oamenilor în cursa prezidențială și nici o altă voce nu va putea să îl învingă cu ușurință.

Candidatul pe care noi am decis că îl vom susține în lupta pentru funcția supremă în stat este liderul de opinie, creștinul militant, omul de cultură, analistul politic, teologul și scriitorul Mihail Neamțu. Un președinte creștin, pentru o Românie creștină.

Împreună, pentru o Românie mult mai bună!”, precizează comunicatul.

Cei de la Alternativa Dreaptă consideră că degradarea esenței funcției de președinte „trebuie să înceteze, în folosul stabilității și credibilității democrației, iar autoritatea prezidențială să își regăsească deplina recunoaștere populară și eficiență instituțională”.
 
Reamintim că Mihail Neamțu, actualmente membru al PNL, a fost vehiculat și de către conducerea PMP pentru a fi nominalizat drept candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale din toamna lui 2019.
 
Până acum, pentru funcția de Președinte al României, la alegerile din toamnă și-au anunțat candidatura: Klaus Iohannis (actualul președinte), Dan Barna (USR/PLUS), Viorica Dăncilă (PSD), Liviu Pleșoianu (independent), Ramona Ioana Bruynseels (PUR),  Călin Popescu Tăriceanu (ALDE).