ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a declarat că ar fi demis-o, din calitatea de șef al statului, pe Laura Codruța Kövesi dacă judecătorii Curții Constituționale ar fi constatat că DNA a încălcat Constituția, cum s-a întâmplat în cazul sesizării depuse de președintele Senatului legate de ancheta procurorilor anticorupție privind modul de adoptare a OUG 13/2017.

„Dacă un șef de stat încalcă Constituția, este suspendat de Parlament. Doamnei Kövesi îi este permis acest lucru, se pare, după cum îi este permis și să plagieze, dar să nu i se anuleze doctoratul, cum îi este permis să facă și spectacole absolut interzise de orice legislație internațională la care România este parte cu purtarea cu cătușe a oamenilor prin fața DNA și cu chemarea televiziunilor, cum îi este permis să dea documente din dosare către presă”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Întrebat dacă, în cazul în care ar fi fost încă președintele României, ar fi demis-o pe Codruța Kövesi pentru decizia CCR legată de OUG 13/2017, Băsescu a răspuns: „Nu ezitam (...) Vă asigur că la o încălcare de Constituție constatată de Curtea Constituțională, niciun șef din instituție nu ar fi rămas în funcție.”

Președintele PMP a amintit că în Germania, în urmă cu câteva luni, procurorul general a fost demis în urma unei simple ironii la adresa ministrului Justiției.

„A fost schimbat a doua zi. La noi avem o decizie a CCR, iar ministrul Justiției nu îndrăznește să trimită președintelui României o solicitare măcar de suspendare din funcție a doamnei Kövesi, iar Dragnea spune «Noi nu cerem schimbări de procurori-șefi». Dragnea s-a făcut ca plastilina. El spune că e înțelept. Nu, el e laș”, a mai spus Băsescu.