ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu susține că în urmă cu două luni a fost ținta unui atac cibernetic. Fostul președinte a făcut această dezvăluire în contextul scandalului Black Cube, izbucnit după ce doi foști agenți Mossad, în prezent angajați ai unei companii de spionaj, au fost arestați în România sub acuzația că ar fi spionat-o pe Laura Codruța Kovesi.

"Mie acum vreo două luni mi s-a intrat în calculator. Am informat STS, au venit, s-a recuperat ce se putea recupera, în rest zeci de mii de fișiere distruse, poate și sustrase. Se pare că în calculatorul tatălui doamnei Kovesi s-a intrat în luna martie. Aveam documente nesecrete în calculator, de exemplu rapoartele administrației prezidențiale care oricum sunt publice și care aveau semnificația lor pentru mine", a declarat Traian Băsescu la România TV.
 
Rugat să comenteze scandalul Black Cube și faptul că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi fost spionată, Traian Băsescu a răspuns:
 
"N-am decât o amintire legată de acest lucru: Bica la Paris. Nu știu cine a fost, dacă a fost tot Black Cube, dar s-a mai întâmplat să avem procurori filați. Ca persoană publică e clar că trebuie să te aștepți. M-a plâns cineva pe mine când ziariștii erau buluc pe maică-mea și taică-meu era pe patul de moarte? M-am plâns vreodată că presa era buluc pe fetele mele? Asta e viața unei persoane publice. Pe urmele Alinei Bica a fost o companie privată, nu paparazzii. Nu neapărat Black Cube, dar o companie privată".