ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 28.07 În urma dezvăluirilor realizate de un internaut, contextul filmulețului este cu totul altul decât cel prezentat de Traian Băsescu și pe care ActiveNews l-a preluat. Vă cerem scuze și vă invităm să citiți AICI detaliile reale ale știrii de mai jos.


O înregistrare video din luna decembrie a anului 2015 arată ”respectul” pe care îl au musulmanii față de valorile creștine.

Filmarea a avut loc în Suedia, acolo unde musulmanii au fost primiți în încercarea acestora de a duce un trai mai bun. Statul suedez le-a garantat subzistența, dreptul la a-și prezerva cultura, limba și obiceiurile, însă în schimb iată cum au încercat să ”răsplătească” aceste lucruri.

Și fostul președinte Traian Băsescu a postat pe pagina de Facebook această înregistrare prin care dorește să explice care este motivul pentru care este împotriva primirii islamiștilor în Europa.


"Decembrie 2015, un mall din Suedia.
Musulmanii pe care îi vedeți în acest filmuleț nu sunt teroriști, sunt în Suedia la a doua generație. Statul Suedez le-a garantat subzistența, dreptul la a-și prezerva cultura, limba și obiceiurile.

Dar care o fi respectul lor pentru obiceiurile și tradițiile populației creștine majoritare care i-a primit, i-a găzduit, i-a ocrotit și le-a garantat un trai decent? Ce ușor este ca, dintr-o asemenea haită plină de ură față de obiceiurile noastre, să recrutezi teroriști care să pună mâna pe armă și să tragă. Vedeți filmulețul și veți înțelege de ce sunt împotriva primirii masive a islamiștilor în Europa", scrie Băsescu la descrierea postării.