ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri seară, fostul președinte Traian Băsescu, a încărcat un filmuleț pe facebook, în care niște persoane atacau bradul de Crăciun dintr-un mall.

Conform fostului președinte, acei oameni erau musulmani, iar mall-ul era în Suedia. Acțiunea petrecându-se în 2015. Iată ce scria Băsescu: "Decembrie 2015, un mall din Suedia.

Musulmanii pe care îi vedeți în acest filmuleț nu sunt teroriști, sunt în Suedia la a doua generație. Statul Suedez le-a garantat subzistența, dreptul la a-și prezerva cultura, limba și obiceiurile.
Dar care o fi respectul lor pentru obiceiurile și tradițiile populației creștine majoritare care i-a primit, i-a găzduit, i-a ocrotit și le-a garantat un trai decent? Ce ușor este ca, dintr-o asemenea haită plină de ură față de obiceiurile noastre, să recrutezi teroriști care să pună mâna pe armă și să tragă. Vedeți filmulețul și veți înțelege de ce sunt împotriva primirii masive a islamiștilor în Europa".

Internauții au descoperit însă că este vorba nu de Suedia, ci de Egipt, mai precis Cairo, clădirea în cauză fiind Mall of Arabia. Din păcate, mai multe publicații, printre care și ActiveNews, au căzut în capcana fostului președinte. Cerem scuze cititorilor, cu mențiunea că ne-am așteptat de la un fost președinte al României și un aspirant la fotoliul de premier să nu se joace cu asemenea chestiuni grave, mizând pe discernământul acestuia. 
 
Din păcate, ne-am înșelat. Gestul oamenilor din imagine rămâne la fel de reprobabil,dar petrecându-se într-o țară majoritar musulmană, nu are nicio legătură cu "tradițiile populației creștine" din Suedia sau Europa. Mai jos aveți videoul original.