ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE: Curtea de Apel București a decis că dosarul lui Traian Băsescu pentru ”uzurpare de calități oficiale” nu va fi redeschis.

Traian Băsescu a plecat de la Curtea de Apel, după aproximativ o oră. Fostul președinte a precizat că acuzațiile nu au legătură cu Constituția și a subliniat că el a exercitat funcția de președinte al României doar în baza deciziilor Curții Constituționale a României (CCR).
 
Fostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns vineri dimineață la Curtea de Apel, unde va afla dacă un nou dosar va fi deschis pe numele său.

Astfel, fostul şef al statului a fost chemat din nou în faţa instanţei după ce revoluţionarul Ion Ciochină l-a acuzat că şi-ar fi reluat ilegal mandatul după referendumul din 2012.

Traian Băsescu a ajuns la curtea de Apel în jurul orei 9:00 şi ar putea sta foarte puțin în sală, informează Digi24.

Traian Băsescu a fost citat să se prezinte în dosarul în care o persoană a cerut ca el să fie urmărit penal pentru uzurpare de calități oficiale. Plângerea a fost depusă în 2012 la DIICOT.

Ion Ciochină susține că, în august 2012,  Traian Băsescu ar fi încălcat Constituția și hotărârea Parlamentului din iulie 2012 prin care a fost suspendat din funcția de președinte al țării.

Cercetările au fost reluate la finalul anului trecut, odată cu încetarea mandatului de președinte.

În ianuarie 2015 a fost dată o soluție de clasare a acestei plângeri, pentru că nu ar exista fapta reclamată.

Inițial, contestația a fost depusă la Instanța Supremă, însă judecătorii de acolo au considerat că magistrații de la Curtea de Apel sunt competenți să decidă dacă procurorii trebuie sau nu să reia cercetările în acest caz.