ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a relatat deja despre poziția fostului propagandist PCR Vladimir Tismăneanu față de Referendumul pentru România, asemănătoare cu cea a altor intelectuali afiliați Grupului pentru Dialog Social din care face parte, cum ar fi Andrei Cornea, Mircea Cărtărescu sau Teodor Baconschi.
 
„Eu îi înțeleg pe naționaliștii sinceri, nederanjați de național-comunism și de agresivele sale reciclări, omniprezente în deceniile ”tranziției”. Ei ar dori să vadă peste tot dansuri populare, tarafuri, opinci, ițari, cușme, șube și chimire, ii, călușari, mămăligi, brânze, oi, vaci, căruțe, portrete voievodale, să audă poezii patriotice din clasicii de manual, buciume, fluiere și sudalme la adresa străinilor haini, să mărturisească o singură credință, o unică direcție, o bombastică mândrie de a ne fi născut pe aceste plaiuri, într-o societate bine închisă, fericită, idilică, pastorală, atemporală. În mod curios, circa 200.000 de cetățeni recalcitranți continuă să părăsească anual șantierul acestui paradis.", scria Baconschi pe 7 septembrie, ca și cum românii care au luat calea pribegiei în masă încă de când mândrul membru PDL era ministru de Externe și-ar părăsi țara din cauza... "național-comunismului", o gogoriță fără sens ventilată de Tismăneanu, un fel de anus contra naturii terminologic, atâta timp cât comunismul este o ideologie antinațională, internaționalistă.
 
Peste numai câteva zile, Tismăneanu își plagiază emulul referindu-se la Referendum cam în același limbaj elevat: "Romania in itari, cu opinci si cu ochelari de cal: Anuntatul referendum este de un penibil nebun. Paseism neghiob, idilism rural, pasunism in zdrente. Faptul ca parlamentarii PNL au imbratisat cu sarg si zel obsesiile celul mai dezolant traditionalism este cat se poate de revelator..."

Iată că trollul Tismăneanu, cum l-a definit jurnalistul Patrick Andre de Hillerin, nu mai prididește în a uza de arma sa intrată în sânge încă de pe vremea când scria texte destinate formării ideologice a cadrelor de Partid, publicate pentru „uzul intern" al politrucilor care studiau la Academia „Ștefan Gheorghiu", respectiv minciuna. Rebotezată "fake news", minciuna de tip bolșevic e nedezlipită de pe buzele trollului GDS, unde a ajuns lipită cu scuipinol încă din copilăria sa chinuită din Cartierul Roșu - Primăverii. Fără jenă, recidivistul s-a lansat azi într-un nou atac murdar la adresa Referendumului. Publicând pe Facebook o imagine realizată în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Bănești, Prahova, Tismăneanu își bagă limba în funcție pe post de elice de ventilator și emite: "Instructaj pentru referendum in jud. Prahova: Partid Social-Democrat in toata legea, cu popi si icoane, tamâie si mici, sfinti si sarmale, ceapa, carnaciori si o berica traditionala, asemeni famigliei. Tot circul in lacașul Domnului. Piei, Satana!". 

Fanii săi, într-un limbaj la fel de academic ca și profesorul de marxism-leninsm garnisit cu o nouă sinecură, de data aceasta la Universitatea București, îi țin isonul: "Rusine BOR!"; "Preacucernicilor politicieni, nu avem ce sa le cerem, dar slugoilor in uniforma de popa, pentru ca nu se mai pot numi vesminte preotesti in cazul asta, da."; "Se inchina la moastele preacurviosului gazar";  "Rușine popilor!!!!!!!";  "Mi-e greața!";  "Au înebunit de tot!" etc.

Căutând știrea reală, ce descoperim: la masa respectivă, pe care nu se aflau "mici, sarmale, ceapă, cârnăciori și o berică tradițională" ci doar flori, apă și un tricolor, erau reprezentanții tuturor partidelor din Prahova, mai puțin USR-ul, respectiv: „Au fost prezenți Grațiela Gavrilescu - ministrul Mediului și președinte ALDE Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - președinte PNL Prahova, Bogdan Toader - președinte PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, senatorul PSD Emanoil Savin, primarul Câmpinei Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi (secretar executiv al PMP la nivel național), primarii din Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Sus, Provița de Jos, Filipeștii de Târg și Filipeștii de Pădure, Breaza, Florești, Băicoi, Măgureni și multe alte localități", după cum a transmis Câmpina TV. Un lucru bun: „Toți s-au declarat în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie". 

Câmpina TV ne mai informează că „din partea clerului au participat părintele protoiereul Grigore Melnic și mai mulți preoți din parohiile care aparțin de Protoieria Câmpina. Întâlnirea a fost inițiată de Coaliția pentru Familie, organizația neguvernamentală care a strâns trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituției". Nu au avut nici mici nici bere la ei după cum nu au participat nici membri ai vreunor minorități, altele decât cea maghiară, cum ar fi, să zicem, amerindiană, bulgară sau ucraineană. Pe măsură ce se apropie zilele de 6 și 7 octombrie, când vom vota la Referendumul pentru Căsătorie ca instituția să fie definită corect, drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, trolli anti-Referendum vor inunda cu limbile pe-afară spațiul mediatic de limbă română și-așa plin de boli, viruși și microbi. Sfatul nostru e să închideți televizoarele și alte ventilatoare de ură anticreștină și să vă bucurați de toamna românească împreună cu întreaga familie cu care veți merge în curând "la vot, cu îndrăzneală sfântă", pentru România. În rest, vorba păcătosului... "Piei, Satana!"