ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oana Bîzgan Gayral, candidată USR la Camera Deputaților în București, a fost acuzată joi, la Antena 3, că este administrator al unor companii, deși se află în campanie electorală.

Contactată de HotNews, aceasta a declarat că s-a gândit să-și dea demisia, dar a renunțat în cele din urmă deoarece ar mai fi probleme de rezolvat în cadrul acelor companii.

”În principiu, pentru mine ar fi fost mai simplu (să-și dea demisia - n.r). Nu este vorba de bani, că nu mă îmbogățesc. Este o naivitate a mea, am considerat că pot să aduc valoare companiilor”, a spus Bîzgan.

Aceasta a precizat că-și va depune demisia imediat ce va ajunge în funcția de parlamentar.

Deocamdată, însă, ea este membru în trei Consilii de Administrație: Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), SALROM și Daewoo-Mangalia Heavy Industries, funcții care îi aduc venituri de circa 7.000 lei. Ea susține că reușește să facă față campaniei și să-și facă treaba în companii pentru că, oricum, consiliile de arministrație se reunesc o dată pe lună.

Până să devină candidat USR, Oana Bîzgan Gayral a fost și șefa de cabinet a secretarului de stat Manuel Costescu, la rândul sau candidat USR la Camera Deputaților pentru diaspora. Și acesta deține o funcție într-o companie de stat, cea de membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, fiind numit în august 2016. 
 
Oana Bîzgan Gayral deține funcțiile de administrator al CNAS, în urmă unei decizii a premierului Dacian Ciolos din 29 septembrie 2016, al SALROM din iulie 2016 și al Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), în urma unei decizii AGA din aprilie 2016.