ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a intrat într-un joc periculos al declarațiilor cu Călin Popescu Tăriceanu. După ce președintele Senatului a făcut apel la președinte să verifice dacă acuzațiile lui Traian Băsescu la adresa șefilor unor instituții ca DNA sau SRI se susțin, Iohannis i-a trasmis că, în calitate de cercetat penal, nu poate pune în discuție funcționalitatea statului de drept.

Conform acestei declarații, Iohannis pleacă de la o premisă greșită: orice cercetat penal este și vinovat! Domnul profesor de fizică ar trebui să știe că există posibilitatea ca judecătorii să constate că Tăriceanu este nevinovat. Până la pronunțarea unei sentințe, teoretic, orice om este nevinovat.

Nu același lucru se poate spune însă despre Klaus Iohannis și soția sa. În 12 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis și soția acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Brașov a menținut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Brașov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soția acestuia, Carmen Iohannis, soacra președintelui și moștenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu. Motivul este că retrocedarea a avut la bază un certificat de moștenitor obținut fraudulos. Pe baza acestui certificat, familia Iohannis a obținut câteva sute de mii de euro drept chirie de la o bancă. Asta este moral, domnule președinte?

Între timp, Iohannis, care nu s-a împăcat cu ideea pierderii casei, se judecă la Curtea de Apel Pitești în procesul privind casa din Sibiu.