ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Interne prezintă, într-un clip video, cum se vor desfășura alegerile parlamentare de duminică, ce vor găsi alegătorii în secții, cum va fi înregistrată numărarea voturilor și toate măsurile luate pentru a combate eventuala fraudă electorală, a declarat joi ministrul Dragoș Tudorache.

Ministrul Afacerilor interne a precizat că acest clip video în care este prezentată desfășurarea procesului de votare care va avea loc duminică pentru alegerea parlamentarilor din Senat și Camera Deputaților este important pentru că explică ce anume se va întâmpla și la ce să se aștepte alegătorul când intră în secția de vot.

„Considerăm că acest clip este importat pentru alegător, pentru oricine care vrea să aibă o înțelegere cât mai clară asupra modului în care se vor desfășura alegerile duminică, asupra a aceea ce alegătorii vor descoperi în momentul în care se prezintă în secțiile de vot, asupra modului în care vor funcționa măsurile privind supravegherea video în timpul numărării voturilor și toate celelalte măsuri noi, în mare parte menite să combată potențiale fraude electorală, pe care le-am adoptat împreună cu colegii de la STS”, a spus Tudorache.