ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UDMR a decis că nu va participa, duminică, la citirea moțiunii lui Liviu Dragnea împotriva guvernului Grindeanu.

Citirea moțiunii va avea loc duminică, la ora 16.30, în plenul Parlamentului, după ce Mihai Fifor a convocat, vineri seara, parlamentarii social-democrați.

Social-democrații au decis să convoace Parlamentul pentru ziua de duminică, atunci când va citită moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu-Ponta-Jianu.
 
Pentru depunerea moțiunii este nevoie de 116 semnături, întrucât, conform Constituției, moțiunea de cenzură poate fi inițiată de o pătrime din numărul total al senatorilor și deputaților.

În Parlamentul României sunt 464 de parlamentari, iar pentru a trece o moțiune de cenzură este nevoie ca aceasta să întrunească 233 de voturi pentru.

Potrivit site-urilor Camerei Deputaților și Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleși care fac parte din coaliția de guvernare.

În ceea ce privește partidele din afara arcului guvernamental, PNL numără 98 de parlamentari, USR — 43, UDMR — 30, PMP — 26, minoritățile—17, iar 3 parlamentari sunt neafiliați.