ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autonomie regională, Constituție nouă a României, folosirea oficială a limbii maghiare în comunități care au cel puțin 10 la sută din populație constituită din etnici maghiari și permisiunea de folosire a simbolurilor secuiești pe teritoriul României sunt câteva dintre punctele prevăzute în strategia UDMR, un document care urmează să fie adoptat la cel de-al 13-lea congres al formațiunii, care se desfășoară sâmbătă la Zalău.

UDMR nu renunță la descentralizare și vrea drepturi sporite pentru minorități. Formațiunea dorește inclusiv modificarea Constituției astfel încât comunitatea maghiară să fie recunoscută drept element constitutiv al statului.

Peste 800 de delegați și 200 de invitați participă la Congresul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, care are loc sâmbătă la Zalău. Congresul UDMR a fost convocat pentru a modifica statutul Uniunii și pentru a decide politicile strategice pe care le va urma formațiunea în următorii doi ani.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a prezentat delegaților mesajul de deschidere a lucrărilor, raportul politic de activitate și documentul strategic care va fi supus aprobării Congresului.

Consultați aici ce prevede strategia UDMR.